StjernerneStjernerneStjernerneStjernerneStjernerneStjernerneStjernerneStjernerneStjernerneStjernerneStjernerneStjernerne

Puk Elgård - Den blide skovtrold

Af Lillian B. Jensen

Danske tv-seere kender den glade, smilende Puk fra en lang række af udsendelser, hvad siger hendes horoskop?

Et kig på Wikipedia fortæller os, at Puk Elgård er født 3. februar 1968, hun er journalist, radio- og tv-vært, bl.a. kendt fra tv- programmerne "By på skrump" og "Aftenshowet" på DR1.

Puk Elgård debuterede på tv i 1995 i børneprogrammet "Børne 1'eren" på DR1. I 1999 blev hun ansat på TV2 som vært på quizshowet "Hvem er hvem?" Puk Elgård arbejdede på TV2 indtil 2003, hvor hun vendte tilbage til DR1. Her arbejdede hun indtil 2006 som vært på programmerne "Flytteklar, Vinterklar, Hokus Krokus, Hjem til hvem, Se det summer, Uventet besøg og Dagens Danmark".

I 2006 modtog hun Volmer Sørensens mindelegat, der bliver givet til personligheder indenfor den folkelige underholdning. Samme år blev hun vært på radioprogrammet "Formiddag på 4'eren" på P4. I 2008 debutterede hun som forfatter med biografien: Ellen i Pilehuset. Puk Elgård blev i august 2009 en af værterne i "Aftenshowet" på DR1.

I 2010 blev det i tv-programmet om slægtsforskning "Ved du, hvem du er?" på DR1 offentliggjort, at Puk Elgård er efterkommer af den kendte søfarer Vitus Bering. I samme program fik vi et blik ind i privatsfæren, i familiehistorien.

TV vært Puk Elgård

Puk Elgård

Horoskoperne

Ja jeg skriver i flertal, vi har en tid fra Puk selv, men den er kun omtrentlig, med den som udgangspunkt har jeg prøvet at finde den Puk, vi kender fra tv, med den livshistorie hun nu har, i horoskopet. Og der var flere ting, jeg ikke kunne få til at passe på den opgivne tid og blev fristet til at rykke horoskopet næsten en time bagud. Lad os derfor kigge på begge horoskoper og se, hvad de to forskellige tidspunkter fortæller os.

Mit subjektive indtryk af Puk Elgård er en blid, sød og positiv person, som er meget åben og imødekommende, altid med et smil på læben, men det er selvfølgelig den offentlige Puk.

Begge tidspunkter (og alle indimellem) har nogle fællestræk, som vi under alle omstændigheder kan være sikre på, så lad os starte der. Et af de vigtigste aspekter i horoskoperne er Månen i sambestråling med Saturn og begge i spænding til Venus. Så bag den glade facade er der en mere melankolsk, tvivlende Puk, der er faktisk ikke den store selvtillid, for med i bagagen er sikkert nogle oplevelser af fiasko, af følelsesmæssig ensomhed, tvivl om egne evner og en længsel efter accept, man ikke føler, man har fået. Der er et sortsyn, man må slås med i perioder. Det er de to feminine planeter, der er involveret, og det kan betyde, at temaer omkring det at være kvinde har været medårsag til følelsen af ikke at være god nok. I sig selv kan aspektet give opgivenhed, mangel på tro på at tingene kan lade sig gøre, men de kommer fra to stærke kardinale tegn Vædderen og Stenbukken, så der er alligevel en kampvilje, når man ligger ned, og alt ser sort ud, så samler man alle ressourcerne og kæmper. Der er en e vne til at gøre sig kold, distancere sig og gøre det, der kræves af situationen. I øvrigt er Venus i spænding til Saturn ikke den, der giver de store ressourcer heriblandt penge. Men den giver udholdenhed og nøjsomhed, når livet ikke giver ved dørene.

Korrigeret horoskop for Puk Elgård

Puk Elgård - korrigeret horoskop kl 9:18


Horoskop for Puk Elgaard

Puk Elgård - opgivet (omtrentlig) tid kl 10

Paradokset

En anden ting, der er vigtig ved begge horoskoper, er blandingen af Vædder og Fiskeenergier. Det gør horoskopet fyldt med modsætninger. Merkur og Mars og måske ASC er i Fiskenes tegn, medens føromtalte Måne og Saturn er i Vædderen måske i 1. hus. Det er styrke og blidhed, kampgejst og evnen til at glide af, gang i den og stilhed, udadvendthed og indadvendthed. En evne til både at befinde sig i den konkrete, pulserende hverdag og i et stille indre rum i en anden dimension. Fantasi og virkelighed blander en spændende cocktail. Men det giver også en splittelse mellem to vidt forskellige behov, som begge skal tilgodeses, tid til at være aktiv og "på", tid til at trække sig tilbage til de indre gemakker og være passiv, reflektiv.

Fiskeplaneterne giver evnen til at leve sig ind i andre mennesker, at forestille sig ting (også nogle der ikke eksisterer), at have empati, at kunne lytte til andre, men også at føle sig svag, magtesløs og opgivende. Når ting fungerer, giver Fiskene ro og harmoni.

Vædderplaneterne giver kampgejst, stædighed, handletrang, der må ske noget, og hvis der bliver for roligt, giver de rastløshed og frustration. Vædderen er også overleveren, efter nedtur rejser den sig, børster fortidens støv af og vender blikket fremad. Puks kamp gennem tilværelsen er vist her. Vædder og Fisk giver livet kontraster med deres forskellighed. Det giver også en evne til at tilpasse sig vidt forskellige miljøer. Lad os runde de fælles træk i horoskoperne af med Solen i Vandmanden. Alfa og omega for Vandmanden er frihed, frihed til at være sig selv, at være anderledes, unik, at være et selvstændigt individ ikke mindst tankemæssigt, at have sine egne holdninger, at være fri til at mene og tænke hvad man vil. Men også at være en del af et fællesskab

Vandmanden er dog også et fast tegn, så der ligger en stædighed, nogle gange en fastlåsthed, men egentlig også evnen til forandring, når man er parat, ikke hvis andre forsøger at gennemtrumfe ændringer. Solen er godt aspekteret og giver dybest set en god fornemmelse af at være den, man nu er, at det er rigtigt, at det er sandt.

Familiehistorien

Der hvor jeg havde sværest ved at få det opgivne tidspunkt til at fungere, var når jeg prøvede at finde familiesituationen, barndommen og især forældrene. Forældreaksen MC/IC skulle gerne afspejle, hvordan opvæksten og familiesituationen i barndommen har været.

Fra programmet "Ved du, hvem du er?" hæftede jeg mig ved følgende familiesituation: Moderen og faderen arbejdede indenfor modebranchen, arrangerede modeshows i 70´erne, og børnene var involveret. Forældrene tjente mange penge i den periode, og Puk traf rigtig mange mennesker, også kendte mennesker, der havde deres gang i hjemmet.

Faderen var charmerende og selvsikker, men udviklede sig til alkoholiker og ludoman. Moderen beskrives som skrøbelig. Forældrene havde mistet deres ældste barn (som 7-¨årig grundet nyresygdom), og det lagde sig som en skygge over familien, noget man aldrig talte om. Puk fortæller også, at hun gennem sit liv (også voksne) har haft 27 forskellige folkeregisteradresser.

Horoskopernes historie

Når jeg så ser på horoskopet med den opgivne tid, ser jeg en meget stærk omend belastet Måne i Vædderen, som hersker for 4. hus (familien og for mig moderen), ok med Saturn er der en kamp for overlevelse, man får ikke tingene forærende. Men 4. hushersker i konjunktion med Saturn beskriver ikke i mine øjne en skrøbelig mor eller de mange flytninger, tværtimod. Ligeledes er Saturn som 10. hushersker (faderen i mine øjne) slet ikke beskrivende for den charmerende og nok lidt uansvarlige mand, som drikker og spiller pengene væk. Hvis du hører til dem, der ser moderen i 10. og faderen i 4., er det samme historie, der vises.

Så var det, jeg puffede horoskopet lidt tilbage og så, at hvis vi fik en MC/IC i Skytte/Tvilling, blev det en langt mere plausibel historie. Moderen er nu vist af den sensitive Merkur i Fiskenes tegn i 12. hus kvadrat Neptun - nærmest i sin egen verden. Og faderen vist af Skytte-MC med højt til loftet, med humor og letsindighed i en vis grad, for herskeren er Jupiter i Jomfruen (lidt mere fornuftig), et bevægeligt tegn og i spænding til Merkur i Fisk og Neptun i Skorpion i 8. hus, som kunne vise alkohol- og spilletrangen, en ubevidst afhængighed. Og er du til den omvendte far/mor konfiguration, er den også flot vist. Samtidig ses den store bevægelighed (mange faktorer i bevægelige tegn), Tvilling på 4. og herskeren i Fisk (og Uranus i spænding til 4. hus) de mange flytninger og skift. Puk beskriver det som at svæve rundt, være i frit fald og kunne godt tænke sig at kaste et anker ud, få et holdepunkt. Det vil dog altid være et holdepunkt i bevægelse, for med det horoskop ligger der ikke en fast forankring. Samme aspekter giver dog også den store rejselyst, at bevæge sig omkring konkret fysisk og i overført betydning, at være fleksibel og omstillingsparat.

Så hvis min logik holder, skifter horoskopet fra en udadvendt, dynamisk Vædderascendant til en sensitiv og indlevende Fiskeascendant, men med de stærke Vædderindflydelser i 1. hus.

Karrieren vil så være vist af en Skytte-MC med Merkur (journalistik, medier) i sekstil hertil. Uranus danner kvadrat til MC/IC aksen og giver derved både uro og omskiftelighed på hjemmefronten og i erhvervet. Grænseflader

Hovedakserne ligger dermed lige tæt på et tegnskifte, et ben i hver lejr, en evne til at have flere bolde i luften, eller en splittelse mellem alle de mange muligheder, hvad skal man vælge?

Det betyder også, at når transitterne (planeterne her og nu) ligger lige før et tegnskifte, mærker Puk dem på begge akser, på så at sige hele spektret af hendes liv, personligt, i parforhold, i erhverv og i boligsituationen. Alle livsområder flettes sammen, og flytter det ene sig, må resten flytte med.

Men de fleksible grænser betyder også, at hun har rigtig mange kort at spille med, mange tråde hun kan forene og mange folk, situationer og emner hun kan sætte sig ind i. De har bare så en tendens til at optræde samtidigt


Tilbage