StjernerneStjernerneStjernerneStjernerneStjernerneStjernerneStjernerneStjernerneStjernerneStjernerneStjernerneStjernerne

Steve Jobs - Æblekongen

Af Lillian B. Jensen

Steven Paul Jobs var medstifter af computerfirmaet Apple sammen med Steve Wozniak, senere blev han også administrerende direktør for animationsstudiet Pixar. Han er en af de store pionerer indenfor computerindustrien med stor succes også økonomisk.

Det begyndte hjemme i garagen, Steve Jobs, kun 21 år gammel skabte i samarbejde med Steve Wozniak den første hjemmecomputer i Appleserien, og få år senere var han millionær og et imperium var skabt. Wozniak var det tekniske geni og Jobs den karismatiske visionære, og sammen var de uforlignelige. De skabte lækre farverige feinsmecker­computere, hvor design, æstetik og perfektionisme var bærende elementer. Computerverdenens B&O.

Heftige uoverensstemmelser bl.a. med ledende direktør i selskabet fik Jobs til at gå andre veje og forlade Apple for en tid. Han opkøbte et animationsstudie og omdøbte det til Pixar, hvor bl.a. Toy Story og Find Nemo blev skabt i samarbejde med Disneykoncernen. Han startede også firmaet NeXT, der bl.a. arbejdede med computerhardware, dette firma solgte han til Apple, så var cirklen sluttet, og han vendte tilbage til Apple.

IT Guru og skaber af Apple, Steve Jobs viser en iphone

Steve Jobs med en iPhone

iPod, iPad, iTunes og iPhone

Apple og Mac'en har deres fanskare og er et stærkt modspil til softwaregiganten Microsoft, og i de senere år har den visionære Steve Jobs skabt nye successer, dog ikke uden problemer, senest med antennerne i iPhone 4. Først kom iPad, en kompakt musikafspiller med en meget enkel brugerflade, til den kom iTunes med software til musik, video og spil, så kom iPhone, en mobiltelefon, der kan det hele, tage billeder, filme, gå på nettet og.... you name it... med berøringsfølsom (Fiske) skærm. Og sidste skrig på den tekniske arena er iPad, en nuttet lille bærbar tablet-computer med multitouch skærm og virtuelt tastatur (kan du høre en dominant Uranus og Sol i Fisk?).

Manden bag successen

Nyskabende, visionær og tyrannisk, krævende er nogle at de beskrivelser, der går igen om Steve Jobs. Han er helt klart en ener, af nogle opfattet som en stor egoist, "egomaniac", af andre som en enthusiastisk, medrivende, karismatisk sælger. Han lider af humørsvingninger, vekslende mellem eksplosive udbrud og dyster tavshed. Mange af hans ansatte var bange for ham: "stig ind i en elevator med ham, og du risikerer at være fyret inden døren åbner sig igen." Lad os se på Steve Jobs horoskop (se horoskoptegningen side 6).

Solen befinder sig i det sensitive, fantasirige og billedskabende Fiskenes tegn, så Steve har en side i sit væsen, som er følsom og meget modtagelig for billeder og visioner. Den er ikke særligt stærkt placeret, hans Sol, næsten uaspekteret i 6. hus. Der går en svag sekstil til Mars sidst i Vædderen, så den giver ham en vis portion af energi og livsdrift.

Månen hører heller ikke til de stærkest placerede, men henter saft og kraft i Vædderens tegn, og den er med til at give ham temperament, gør ham lettere irritabel, med kort lunte og impulsiv, men gør ham også til et begejstret, aktivt og risikovilligt menneske. Han kan være intens, brændende og engageret. En god igangsætter og pioner. Månen danner kun en svag sekstil til Merkur, der fra Vandmandens tegn øger impulsiviteten og egenrådigheden. Hvis man indskrænker orbis lidt, bliver både Sol og Måne uaspekterede. Det kan betyde, at de ikke er så lette at integrere i hans liv, at de ikke er så nemme at styre viljesmæssigt, men "popper" op, når man mindst venter det.

Ascendanten er i Jomfruens tegn, og herfra henter han sin trang til perfektionisme, sin sans for de små, men vigtige detaljer, sin intellektuelle, forstandsmæssige begavelse. Måske også ind imellem nogle små pedantiske sko, der klemmer.

Herskeren over ascendanten er Merkur, og den spiller en vigtig rolle for hans liv, heller ikke den er så stærkt aspekteret, og også den kan ende som værende uaspekteret, hvis orbis indsnævres. Men den er meget kendetegnende for hans måde at være på: Den ensomme ulv, der dog ser gevinsten ved samarbejde. Jomfruascendant og Vandmandemerkur er intellektuelt stærke, er nøgterne, præcise og fagligt kompetente. Merkur er også her egenrådig og stædig og ikke bange for at være på tværs og sige sin mening lige ud.

Noget af den egoisme, han betegnes med, er også et tegn på stor selvstændighed både i tanke og handling, han går ikke den slagne vej, som andre udstikker for ham, han er sin egen herre og afprøver sine ideér på tilværelsens skrå brædder.

Ascendanten er den, der hiver aspekterne hjem, der er stor aktivitet her. Tidspunktet er fra fødselsattest og må regnes som rimeligt præcist, det horoskop, jeg bruger her, er ukorrigeret, men der ligger et kündigsnit kun to minutter fra den opgivne tid, og det er nogenlunde brugbart, og der er alt for langt til de andre snit. Det betyder, at ascendantens aspekter er sikre. Der er sekstiler til Jupiter, Uranus og Saturn samt trigon til Venus. En stærk opbakning af ascendanten. Uranus, Jupiter øger visionerne, der kommer virkelig luft under vingerne, Saturn giver stabilitet og jordforbindelse, så projekterne kan realiseres, det samme gør Venus, for hun befinder sig i Stenbukkens tegn.

Horoskop for Steve Jobs

Steve Jobs horoskop

Familiebaggrund

Steve er adopteret (4. hushersker konjunktion Uranus bl.a.), hans biologiske mor var studerende, da han blev undfanget, hans far syrisk muslim, senere professor i statskundskab, han vedkendte sig ikke barnet i første omgang, og Steve blev en uge gammel adopteret bort. Senere giftede forældrene sig og fik endnu et barn, så han har en søster, han dog først fik kontakt til som voksen.

Steve har på sin vis gentaget familiehistorien ved ikke at ville vedkende sig faderskabet over sin første datter, han påstod at han var steril, senere har han dog vedkendt sig faderskabet.

Samarbejdspartnere

Noget, der er gået igen i Steve Jobs levnedsbeskrivelse, er magtkampe og samarbejdsproblemer, han er enspænderen, der selv kører løbet, men han har tidligt erkendt, at han har brug for sparringspartnere. Hans samarbejde med Wozniak har tilsyneladende fungeret godt, de har stimuleret hinanden og respekteret de evner og viden den anden besad.

Steve er Beatlesfan og bruger dem til at beskrive sin holdning: "De var fire fyre, der holdt hinandens negative tendenser nede, de afbalancerede hinanden, og summen var større end enkeltdelene lagt sammen. Store ting i forretningsverdenen skabes ikke af en person, men af et team".

Steves samarbejdsrelationer er vist i 7. hus, Fiskenes tegn er på husspidsen og herskeren Neptun er i Vægtens tegn i skarp spænding til Mars. Konkurrence, magtkampe og grænseafprøvning ligger lige for. Den gamle hersker i Fiskene - Jupiter - står sammen med Uranus i opposition til Venus, endnu en signifikator for fællesskab og samarbejde og dermed endnu en vanskelig sten i de fælles projekter. Så de stærkeste af horoskopets spændinger har alle en kontakt til samarbejdsforhold.

Boliger

Som milliardær står mange muligheder åbne på mange niveauer, på boligsiden har Steve Jobs nogle sære preferencer. I 1982 købte han en lejlighed i et berømt kompleks, hvor personer som Demi Moore, Steven Spielberg o.m.a. boede, renoverede den totalt, men flyttede aldrig ind. Et par år senere købte han et gammelt spansk landsted på 1.400 m2, med 14 soveværelser, boede i næsten ti år uden synderlige møbler, med en BMW motorcykel i dagligstuen. Han lod ejendommen forfalde.

Hans 4. hus - bolig - er styret af Jupiter, der er i konjunktion med Uranus, begge i Krebsen med spændinger til Neptun og Venus, som befinder sig i 4. hus.

At være i fremtiden

I 2004 blev Steve opereret for kræft i bugspytkirtlen, i 2009 fik han en levertransplantation på grund af en hormonubalance, der gjorde det svært for ham at fordøje proteiner. Hans svage Sol i 6. hus var under pres af både Uranus (transit) og Mars (prog.). Der var mange rygter i omløb, men han vendte tilbage til sin styrende position i Apple og sagde med et citat fra Mark Twain: "Rapporterne om min død er stærkt overdrevne".

Steve Jobs: "Der er et gammel Wayne Gretzky udsagn, jeg elsker - jeg skøjter hen til, hvor pucken vil komme, ikke hvor den har været." Med en buddhistisk tro som livsgrundlag (han rejste til Indien i 70'erne), LSD oplevelser (også fra 70'erne) som en af livets vigtigste begivenheder og gentagne transformationer erhvervsmæssigt (Pluto sekstil MC), har Steve Jobs et specielt fokus på livet og oplever til stadighed, at fremtidens muligheder er inden for rækkevidde.

Apples logo
Apple-logoet


Tilbage