Cathrine Oppenheim d. 09.09.2019 18:47
I Jomfrunummeret af Stjernerne skrev vi en lille notits under ”Horoskoper Globalt” om den Indiske rumraket Chandrayaan 2’s opsendelse der foregik den 22. juli 2019, kl. 14:43 fra Sriharikota, Nellore District, Andhra Pradesh, India, 14°26N, 79°58Ø se horoskop nedenfor.
Ca. en uge tidligere den 14. juli var den forsøgt opsendt, men man udsatte opsendelsen til 22. juli. Opsendelsen skete på en retrograd Merkur og det i sig selv gav anledning til astrologiske bekymringer i forhold til, om missionen ville lykkes som forventet. Udsættelsen var sket på den retrograde Merkur og havde dermed opfyldt sin forudsigelse. Men opsendelseshoroskopet var i og for sig meget positivt i forhold til formålet. (Læs om opsendelseshoroskopet i nr. 6. 2019.)
I de kilder der var tilgængelige på opsendelsestidspunktet, var det ikke til at finde ud af hvornår landingen på Månen skulle ske, og efter opsendelsen var der tavshed fra den indiske ISRA (Indian Space Research Organisation).
Den 20. august 2019 kom der en melding om at Chandrayaan 2 nu var gået i kredsløb om Månen og skulle flyve ca. 100 km over Månens overflade indtil den skulle adskille Vikram, månelandingsfartøjet, som skulle lande på Månens sydlige bagside.
De planeter, der viser sig at være interessante i selve projektet, er Solen, Merkur og Mars. Hvilket vel ikke er overraskende. Der skal en masse energi og drivkraft og bevægelse til at få rumsonden i kredsløb. Merkur, mener jeg, er signifikator for Vikram, månelandingsfartøjet.
Den 20. august 2019 er energiplaneten Mars lige kommet i Jomfruen og Merkur står 12°06 i Løven nøjagtig på Mars’ position på opsendelsestidspunktet 22. juli 2019.
Den 2. september 2019 adskilles Vikram, månelandingsfartøjet, fra Chandrayaan 2 for at begive sig mod Månens overflade for at lande. Den dag er Solen og Mars i konjunktion og sender Vikram (Merkur) mod Månens overflade. Der skal en del kraft til for sådan en adskillelse, hvor Solen og Mars står for denne indsats.
Den 6. september 2019, den dag hvor det er planlagt at Vikram skal lande på Månens bagside, går alt tilsyneladende efter planen, lige indtil Vikram er ca. 2.1 km. fra Månens overflade hvor ISRA mister kontakten til Vikram. Den dag er Merkur i oppositon til Neptun (hvilket Solen og Mars egentlig også er), og kontakten forstummer og ISRA ved ikke, om landingen finder sted. Neptun opsluger signalet.
Den 8. september 2019 finder ISRA via et termisk kamera Vikram, og den 9. september 2019 får man vished for Vikrams position og ISRA prøver ihærdigt at få signalet til Vikram genoprettet.
Det skal ske inden for 14 dage, da et månedøgn svarer til knap 28 dage på Jorden, og døgnet på Månens sydpol, hvor Vikram er styrtet ned, har netop 14 dages sollys tilbage, inden mørket sænker sig.
Hvorvidt det vil lykkes at genoprette signalet skal blive spændende, især fordi Merkur i skrivende stund er helt forbi Neptun, og dermed er der mulighed for måske at få kontakt med Vikram. Desuden er Merkur i dag (9.9.19) i trigon til Pluto, hvormed chancerne for at genetablere kontakten er mulig.
Lykkes det, da vil Indien have nået sit mål! Og det er bl.a. at blive den 4. nation, der har landet et fartøj på Månen.