StjernerneStjernerneStjernerneStjernerneStjernerneStjernerneStjernerneStjernerneStjernerneStjernerneStjernerneStjernerne

Når Pluto "reclaimer"

Annemette Pedersen, sidst opdateret d. 26.09.2019 16:31.
Oprindeligt indlæg d. 26.09.2019 16:28

                              

  

 

Om bogen

I berlingeren faldt jeg d. 11 sep 2019 over en artikel om en svensk forfatter, Malin Lindroth, som lige pludselig, sådan forstod jeg det, i en alder af 52, skriver en bog om det at have været enlig og barnløs hele livet – “Pebermø” hedder bogen. 

I artiklen citeres hun for at sige "Jeg havde aldrig set mig selv om en kvinde, der kom til at leve alene uden mand og børn, men det var sådan, det blev, og det er ikke resultatet af en række fravalg, tværtimod. I dag ved jeg, at jeg ikke bliver nogens kæreste, og at jeg ikke har været det i 30 år. Til gengæld har jeg ofte skammet mig over, at jeg ikke er lykkedes på den front."

Lidt googling viste, at avisen Information tidligere, d. 16. Aug 2019, havde bragt en artikel om hende, med overskriften “Svensk forfatter har levet alene i 30 år og mener nu, at tiden er kommet til at "reclaime" ordet "pebermø"". Og i selve artiklen siges det: “Hvis man selv tager ejerskab over det ord, som andre anvender som skældsord, og udstyrer det med en positiv kraft, så kan man på den led vende magtforholdet, er tanken. På den måde lader man sig ikke definere af andre, lader sig ikke smadre af normen eller det patriarkalske system.

Det lyder spændende. Hvad får dog – astrologisk set - en angiveligt trist pebermø til sådan at gribe til både pennen og ordet og “reclaime” sin magt?

   

 

Malin Lindroth, Uranus og Pluto

Jeg finder Malin Lindroths fødselsdato. Hun er født d. 17.7.1965, fødselstidspunkt ukendt. Men der ringer nogle klokker her, for de, der er født ca. midt i juli har jo først haft transit Uranus i kvadrat til deres Sol i fødselshoroskopet, og nu er de i gang med at få transit Pluto i opposition til deres Sol.

For Malin Lindroths vedkommende har hun, hvis vi kun anvender en enkelt grads orbis, haft transit Uranus gående i kvadrat til sin radix Sol i årene 2016-17, og hun vil få transit Pluto i opposition sin radix Sol i årene 2020+21. Men hvordan passer det så med, at hun udgiver en opsigtsvækkende bog i 2019?

Jeg vil så gerne have bogudgivelsen til at passe med Plutotransitten, at jeg undersøger hvor tæt transit Pluto mon har stået overfor hendes radix Sol her i 2019, og jo, den har befundet sig kun et par grader fra, så det kan vel bruges. Når jeg så gerne vil have bogudgivelsen til til at passe med en Plutotransit skyldes det, at der i omtalen af bogen anvendes ordet “reclaime” -  f.eks. “Hun “reclaimer” ordet “pebermø”. Det engelske “reclaime” betyder at generobre, genvinde eller kræve tilbage. Plutotransitter har jeg tidligere især forbundet med ordet “empowerment”, og det er jo også noget med at tilegne sig mere magt, men der er ligesom lidt mere kød på det med at tage magten tilbage, synes jeg. Men måske gælder det især for oppositiones vedkommende, at magten skal tages tilbage fra nogen, som man mener har taget den fra en. Foreløbig er det i hvert fald et ord mere til den astrologiske værktøjskasse.

 

I Danmark er vi lidt bagud

Jeg opdager her i skrivende stund, at bogen faktisk er udkommet i Sverige allerede i foråret 2018, og så så ser det astrologiske billede jo lidt anderledes ud.

 

Grafen viser hvornår Malin Lindroths radix Sol (den stiplede vandrette linie) rammes af først kvadraten fra transit Uranus og derefter oppositionen fra transit Pluto.

 

Nu passer det straks bedre med, at selve tilblivelsen af bogen er sket under Uranustransitten henover 2016 og 2017. Og jo det passer jo også fint med at gøre oprør, sådan at rejse fanerne for pebermøerne under en Uranus-transit. Men hvad så med Pluto?

For det første ligger Pluto og lurer i baggrunden og er inden for en 5 graders orbis, mens bogen formodentlig skrives. Astrologer diskuterer faktisk, om man kan mærke en “opbygning” af et Pluto-aspekt inden for denne orbis-grænse, og her vil jeg sige, at der nok er noget, der tyder på det.

Men for det andet skal bogen dramatiseres og sættes op på Kulturhuset Stadsteatern i Stockholm her i efteråret. Og så er det måske første herefter – nemlig i årene 2020 og 2021, hvor Plutotransitten hitter - at Malin Lindroth for alvor generobrer ordet “Pebermøen”? Det skal blive spændende at følge.

PS: alt er med forbehold for, at der ikke er kigget på andet i horoskopet og transitterne, end netop lige Uranus´og Pluto´s transitter til Solen.

 

Pebermø – Et opgør med skammen, Malin Lindroth, 112 sider, 149,95 kr., udkommer 16. august Gads Forlag. (og fotos samme steds fra).

 


Tilbage