StjernerneStjernerneStjernerneStjernerneStjernerneStjernerneStjernerneStjernerneStjernerneStjernerneStjernerneStjernerne

Miho Hazama

Annemette Pedersen d. 27.10.2019 11:18

 

»Jeg er med på, at talent betyder meget, men jeg tror virkelig også, at man kommer langt på disciplin, stædighed og en irriterende, insisterende påtrængenhed.«

Hvem siger mon sådan – det gør Miho Hazama, en ung japansk kvinde på 32 år (nu 33), der fremover skal være ny chefdirigent for DR Big Band. Citatet stammer fra en omtale i Weekendavisen denne weekend, hvor man forstår, at det er orkesteret selv, der har ønsket hende som fremtidig dirigent. Et af orkesterets medlemmer udtaler til WA, at med hende som dirigent, sviger musikken “latterlig godt”, og at hun er et geni.

Hun er i sandhed heller ikke kommet legende til successen – der ligger, på trods af den unge alder, en dybt seriøs musikalsk udviklingsvej bag, med en musikalsk lærerig barndom, internationalt anerkendte læremestre, og ditto jobs, der allerede har gjort hende verdenskendt.

Så blev min nysgerrig vakt – hvordan ser Miho Hazamas horoskop mon ud?

 

 

Klokkeslettet er desværre ikke oplyst, så derfor vises her et såkaldt soltegnshoroskop, hvor Solens tegn altid vil udgøre det første hus. Månens position er usikker, men  befinder sig dog med sikkerhed i Vædderen.

Som min blog-kollega Tina H. Carlsen påpegede, er det i dette horoskop interessant at se på det, man kalder horoskopmønsteret. Når vi har alle planeter stående i den ene halvdel af horoskopet (Måneknuder og Chiron medregnes ikke), er der her tale om Skål-mønsteret. I et sådant horoskop er viser den forreste planet - i dagsbevægelsens retning med uret – hvor personens mission kan ligge. Her er det Pluto/Venus konjunktionen i Skorpionen, der fører an, og hvad kunne være mere passende for en dirigent, der samtidig fungerer som leder og en skabende kunstnerisk kraft.    

Hvor Skål-mønsterets styrke siges at være selvberoenhed samt det at have en mission, kan der ligge en udfordring/udviklingsvej i at åbne sig mod og integrere omverdenen. I den sammenhæng er det interessant, at Miho Hazama om sit nye job udtaler:

»Når jeg arbejder med mit eget band, med m_unit, så er jeg fuldstændig egenrådig. Det er mig, der laver kompositionerne, det er mig, der udvælger musikerne, og det er mig, der dirigerer. Det er mit personlige udtryk, der er omdrejningspunktet, og det er en fuldstændig enestående form for kunstnerisk frihed. Men som chefdirigent for DR Big Band er min rolle anderledes; det er i højere grad et samarbejde, der er tale om. Udtrykket og stilen skal vi finde i fællesskab – også når kompositionerne er mine egne. Og det er en anderledes social og inspirerende måde at arbejde på.«

Og ellers vil man nok straks bemærke det stærke stellium i Skorpionens tegn. Hvad man kan læse om Miho Hazama passer også fint til Skorpionens normalt omtalte karakteristika, såsom at være viljestærk, følsom, intens og passioneret, samt at have den stærke regenerationsevne der gør, at man kan flytte fra Tokyo til New York, uden at kunne sproget, og banke sin success op derfra.

Endelig vil jeg nævne den retrograd forbrændte Merkur – i den faste Skorpion-Vandbærer kvadrat til Mars. Her har vi en modig kvinde, der godt kan klare at stå på dirigentpodiet, som gruppens leder, lige midt i orkanens øje. Månen i Vædderen trives sikkert også fint med sådan en udfordring.

Har man nu fået lyst til at høre Miko Hazama dirrigere et band, kan man opleve hende live til en koncert i DRs Koncerthus d. 22. november. Og ellers kan man finde hende på Youtube.

Og husk så at følge Skorpionen Miho Hazamas eget råd:

»Jeg tror, de fleste vil opleve, at det er lettere at lytte til mine kompositioner, hvis man drikker whisky til.«

 

Links:

https://drkoncerthuset.dk/miho-hazama-ny-chefdirigent-dr-big-band/

https://drkoncerthuset.dk/event/dr-big-band-miho-hazama/

https://www.weekendavisen.dk/2019-43/kultur/vi-tager-den-forfra (kræver nok abonnement at læse)

 


Tilbage