StjernerneStjernerneStjernerneStjernerneStjernerneStjernerneStjernerneStjernerneStjernerneStjernerneStjernerneStjernerne

DNA – banebrydende forskning?

Tina H. Carlsen d. 07.11.2019 15:06

Stjernerne har gennem de seneste år bragt adskillige gode artikler om Neptun i Fiskene og om Saturn/Pluto i Stenbukken, og hvad det har bragt med sig.

Neptun har opholdt sig permanent i Fiskene siden d. 3/2-2012, så nu kan man ikke lade være med at fundere over, hvad det mon er for banebrydende sundhedsmæssige opdagelser, der sker lige for næsen af os i disse år ude i verden, uden at vi egentlig rigtigt opdager virkningen (før om mange, mange år). For noget meget stort og epokegørende vil opdagelsen utvivlsomt være, og det holder, lige indtil Neptun næste gang kommer tilbage til Fiskene om ca. 165 år.

Derfor blev jeg rigtigt glad, da jeg hørte, at Knæk Cancer nu – langt om længe – har afsat 25 mio. til et 5-årigt forskningsprojekt, der baserer sig på målinger af kræft-DNA i blodet. For hvis ikke DNA analyser skulle kunne bruges til medicinal-forskning og hjælpe os milevidt på vej indenfor vores helbred og sundhed, hvad skulle så kunne.

I en lang årrække opholder også forskerplaneterne Pluto og Saturn sig i Stenbukken, og de er nu ved at gå ind i en tættere og tættere sekstil til Neptun i Fiskene. Man kan næsten ikke forestille sig en mere gavnlig planet-/tegn konstellation, hvis man ønsker store forskningsresultater indenfor medicinverdenen.

 

Januar 2020:

 

DNA-forskning er noget, der deler vandene, men ikke desto mindre så er der i disse år en rekordstor interesse i befolkningen indenfor DNA, fx indenfor slægtsforskning. Folk lader sig teste som aldrig før med forskellige motiver. Nogle vil gerne finde deres biologiske ophav, og andre igen vil gerne have ’verificeret’ deres stamtræ i slægtsforskningen. Der er slægtsforsknings-firmaer som også tilbyder sundhedsrapporter, der bliver udledt af DNA-prøven, så man kan få en rapport over, hvilken risiko man har for at udvikle bestemte arvelige sygdomme, fx Alzheimers, eller om man er bærer af en sygdom som fx Cystisk Fibrose.

Og ja, disse firmaer tjener styrtende med penge på folks videbegærlighed, men som ”first movers” har de også en del udgifter, de skal have dækket, så prisen er nok høj her til at starte med. Men de personer, der bidrager med deres DNA, er også med til at hjælpe forskningen på vej, så der på den måde bliver forskningsmateriale nok at gøre brug af.

Så kan man spørge sig selv, om der nu er sikkerhed nok omkring behandlingen af folks DNA. Hvis man ser på planet-konstellationerne Neptun/Pluto/Saturn i disse tider, så vil jeg mene, at de involverede forskere også vil have stor fokus på sikkerheden i disse år, og at seriøsiteten – indenfor forskningen vel at mærke - vil sikre, at der bliver udarbejdet en behørig risikoanalyse over, at DNA-materialet ikke bliver misbrugt. Man kan dog aldrig gardere sig helt overfor ”smarte fyre”, der også vil tjene penge på industrien (sådan er det jo indenfor alle brancher) og lokker folk til at aflevere deres DNA, men det må stå for den enkelte ’afgivers’ mavefornemmelse.

 

Juli 2026:

 

Neptun og Pluto følges ad i hhv. Fiskene og Stenbukken lige indtil (og efter) de begge skifter tegn og først går i eksakt sekstil i år 2026. På det tidspunkt har begge planeter skiftet tegn til hhv. Vædder og Vandbærer, så inden det tidspunkt håber jeg, at man har fundet en sikker måde at håndtere dataene på, så entusiasmen ikke løber løbsk. Men der er lagt et mangeårigt grundlag for en viden, der kan komme os alle til gavn i mange, mange år fremover. Jeg er helt sikkert fan, men er selvfølgelig også født i 1960, hvor Saturn i Stenbukken var i sekstil til Neptun i Skorpionen og trigon til Pluto i Jomfruen, så for mig føles det lidt som at komme i trygge hænder.

 

 


Tilbage