StjernerneStjernerneStjernerneStjernerneStjernerneStjernerneStjernerneStjernerneStjernerneStjernerneStjernerneStjernerne

Hele tre på samme dag

Annemette Pedersen d. 21.01.2020 09:56

Om en aktuel TV-udsendelsesrække på NRK1

Mandag d. 20.1.2020 fik jeg zappet mig ind på en udsendelse på norsk TV, NRK1, som fulgte tre forskellige unge mennesker op gennem deres opvækst. Først kunne jeg ikke rigtig se, hvad temaet skulle være, men da jeg fandt den tilhørende tekst viste det sig, at det gik ud på, at de alle tre var født på den samme dag. Og så blev det ellers interessant!

Deres skæbner var umiddelbart vidt forskellige – fra en norsk pige, der af sine forældre blev båret frem, og som opnåede et verdensmesterskab i kvindefodbold, over en ordblind pige med skoleproblemer, som senere fandt lykken i at blive negletekniker, til en afghansk dreng, der med sin familie var flygtet til Norge.

Forskelligt køn, forskelligt opvækstmiljø og forskellig plads i søskenderækkefølgen til trods, var der alligevel temaer, som havde været fælles for disse tre unge, som på optagelsestidspunkte må have været knap 25 år gamle.

Nu vil jeg ikke lægge “hovedet på bloggen” mht. at tolke et bestemt soltegnshoroskop, så derfor viser jeg det ikke her, men mine umiddelbare tanker om det får I alligevel:

For alle de tre Krebsefødte stod den tidlige barndom som en lys og lykkelig tid, hvor deres Måne-Jupiter i Skytten nød den ubekymrede frihed, de dengang havde. Da der omkring skoletiden begynte at blive stillet flere krav, var det, med deres uaspkterede Sol, med en oplevelse af, at deres egentlige potentiale ikke blev rigtig set. Med deres Måne-Jupiter konjunktion i Skytten, måtte de senere alle tre søge til udlandet, før de følte sig “hjemme”.  Op gennem opvæksten betød en Mars/Chiron konjunktion i tæt opposition til Saturn, at de alle tre havde en form for modstand at kæmpe imod (fodboldtrænere, dysleksi og Taliban), og to af dem brugte ordene, at det vigtige var kampen for at opnå “mestringsfølelse”. Som knap 25-årige havde de tilsyneladende alle fundet vejen frem, og i alle tilfælde drejede det sig om at videregive deres viden og erfaringer til en slags elever – fælles for dem var, at Saturn var på vej til at blive mesteren, Jupiter-Månen ville gerne undervise, og Krebsesolen ville hellere drage omsorg for andre, end selv at sole sig i berømmelsens lys.

Som astrolog er det meget tankevækkende at forsøge sig med, hvor meget fælles man kan udlede af helt det samme soltegnshoroskop for tre tilsyneladende vidt forskelige skæbner. Kan der virkelig være noget fælles i at være et norsk stortalent i pigefodbold, som opnår verdensmesterskab, og en flygtningedreng fra Afghanistan, som gerne vil være sygeplejerske? Hvor meget i livet skyldes udefrakommende skæbne, og hvor meget skyldes den subjektive oplevelse af omstændighederne? Kan man overhovedet skille de to ting ad?  

Det mest fantastiske for os astrologer er, at det drejer sig om en hel udsendelsesrække, som består af mange udsendelser med navnet “Datoen”, og hvor alle udsendelser  handler om tre personer, som er født på den samme dag. Alle hidtil sendte udsendelser ligger i øjeblikket frit tilgængelige på internettet: https://tv.nrk.no/serie/datoen/sesong/4/episode/4/avspiller, og her står der også, hvornår de næste udsendelser vil blive bragt.

Så hvis du har lyst til at forsøge dig med at tolke et soltegnshoroskop, som gerne skal kunne passe på ikke bare en enkelt livsbeskrivelse, men på hele tre, så rigtig god fornøjelse!   

 


Tilbage