StjernerneStjernerneStjernerneStjernerneStjernerneStjernerneStjernerneStjernerneStjernerneStjernerneStjernerneStjernerne

Carstens dagbog 070420

Carsten Peitersen d. 07.04.2020 09:20

Jeg sidder her og kigger i min kalender for at få styr på, hvornår det nu var, at vi her i huset begyndte at ændre adfærd. De sidste to uger i februar ligner til forveksling alle andre uger. Og de sluttede med manér søndag den 1. marts.

Vi var inviteret til brunch på havnen ude i Hundested. Det var den slags brunch, hvor man forsyner sig ved det store ta - selv - bord. Jeg kan huske, at jeg overvejede, om det nu også var tilrådeligt. Alle ved jo, at den måde at servere mad på indebærer en betydelig risiko for sygdom af en eller anden art. Det vidste vi også inden Corona. Og, tænkte jeg. Vi havde jo hørt, at der var én, der havde hentet sig en corona med hjem fra skituren, men den var jo nok ikke kommet til Hundested endnu.

Med den viden vi har i dag, ville denne antagelse nok være ret blåøjet. Jeg kan se i kalenderen, at vi sløjfer stort set alt i ugen, der kom. På nær øvedagen med trioen. Guitaristen er jo læge, så der var sikkert ingen fare. Det var der jo så heller ikke, vi lever jo. Men han kunne fortælle, at vi skulle lukke ned, for det ville blive slemt. Det gjorde vi så. Ja altså når vi fraregner den følgende søndag, hvor vi var inviteret til brunch! Men det var hjemme hos vores veninde, som havde været højt oppe i Sverige på familiebesøg. I Åmål. Fucking Åmål for at det ikke skulle være løgn. Og vi ved alle, at der ikke sker en skid i Fucking Åmål. Men jeg havde det nu alligevel som drengen, der var ved at blive taget med fingrene i kagedåsen.

Siden den søndag har vi været absolut dydige. Kører ingen steder hen, og får alt bragt. Faktisk noget af en befrielse. Her troede jeg, at vi levede et yderst roligt liv, men det er den sidste måned, der har været rolig. Vi facetimer med vores kære, vi råber til naboen, hvor vi før ville gå derover. Og jeg bygger en bro.

Jeg er her nødt til at fortælle, at min ascendant er på 22o20’ Stenbuk. Og den gang jeg kom til verden, var Jupiter på 24o01’. Og min Sol, min Venus og min Måne holder også gradtal der først i tyverne i henholdsvis Løve, Jomfru og Tyr. Så jeg bør vist nok tage denne krise alvorligt og bygge mig en bro.

Løver siges jo at være totalt selvoptagede. Denne Løve er ingen undtagelse. Jeg ved for eksempel, hvad min Jupiter foretog sig det år, jeg blev født. Først var den et smut inde i Vandmanden. Så vendte den tilbage til Stenbukken, helt til 22o19’. Så gik den frem igen. Videre ind i Vandmanden. Adrian nævnte for mange år siden, at der var en slags brobyggeri med den Jupiter. Det tror jeg på! Saturn skal nu til at gå samme tur. Og da jeg nu er så materiel, som jeg er, bygger jeg en bro.


Tilbage