StjernerneStjernerneStjernerneStjernerneStjernerneStjernerneStjernerneStjernerneStjernerneStjernerneStjernerneStjernerne

Horoskoper

Et horoskop er en afbildning af himlen på det tidspunkt og sted, hvor et barn fødes (eller i andre grene af astrologien, det øjeblik en ting sker). Horoskopets mekanik kan nok lettest forstås, hvis man sammenligner det med et ur og en kalender (horo/horus betyder jo faktisk time). Horoskopets udregning sker udfra jordens drejning om sin egen akse (døgnet) og jordens gang rundt om solen (året). Forskellen er ikke så stor, som de fleste tror, på at bruge ur og kalender - til at bruge det astrologiske ur. Vi indretter os efter kalendere og planlægger efter den, vi kigger på uret for at få styr på dagens gerninger, vi kunne lige så godt se op på solen og beregne højden.

Horoskopet består af Solen, Månen og planeterne Merkur, Venus, Mars, Jupiter, Saturn alle synlige med det blotte øje, og de tre ydre planeter som kræver kikkert eller teleskop: Uranus, Neptun og Pluto. De ses på baggrund af stjernehimlen, fiksstjernerne, og med dem de tolv stjernetegn. Nede på jorden deler vi så døgnet op i 12 dele, de 12 huse og placerer planeterne på deres rette plads i forhold til jordens rotation om sin egen akse. Sidste lag i horoskopet er planeternes indbyrdes afstand - deres aspekter.

Et horoskop har altså fire lag: Beggrundstæppet af stjernebilleder og her specifikt de tolv stjernetegn, andet lag er Sol, Måne og planeter, 3. lag husene, de befinder sig i og 4. lag er aspekterne, deres indbyrdes afstand.

Der er fødselshoroskoper, som danner basis for de andre horoskoptyper og som fortæller om individet og dets evner, muligheder, karaktertræk m.m., der er progressive horoskoper, som er en fremskrivning i tid, der danner basis for forudsigelser. Derudover findes der mange andre horoskoptyper alt efter, hvilken gren af astrologien det drejer sig om.

Hvert enkelt fødselshoroskop er helt unikt, individuelt, man deler kun horoskop med andre, der er født samme tid og sted, som fx. tvillinger. Så dit horoskop er noget helt specielt for dig og afspejler dig som enestående væsen. Uret og kalenderen viser den tid, vi har til fælles med alle andre, men horoskopet viser din egen tid, om det er nat eller dag for dig, om det er sommer eller vinter i dit personlige univers.